Близо 100 саксии с растения в различен стадий на развитие иззели криминалистите от сектор "Наркотици" в СДВР при специализираната полицейска операция, проведена вчера в местността "Чатарлъка".

Установен е собственикът на миниплантацията - 38-годишен мъж, който е задържан под стража за 72 часа. Той е регистриран в полицията за хулиганство и шофиране след употреба на алкохол, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При предварителното проучване на сигнала за незаконната му дейност полицаите изяснили, че засадената в саксиите зелена маса, е укрита в гориста местност между дърветата на трудно проходимо място. Имало и градинарски инструменти, торове, съдове за поливане.

Полевият наркотест дал характерното за коноп оцветяване. Консултацията със специалист агроном потвърдила, че от насажденията, след изсушаване на тревната маса, се получава марихуана, чието производство и употреба са забранени от закона.

Последвало претърсване на автомобила на задържания, откъдето са иззети цигари със същата дрога, везна, торове и други материали, свързани с производството на наркотичното растение.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава. Криминалистите ще изясняват как е реализирал произведената продукция задържаният, както и евентуалните му съучастници.