Възмутена и скандализирана от действията на телефон 112 и Спешна помощ столичанка разказа в социалните мрежи за смъртта на непознат мъж, лежал над 30 минути на тротоара в София.

Потресената софиянка разказва как прибирайки се от работа и бързайки да хване тролей на кръстовището на булевардите „Гоце Делчев" и „Дойран", забелязала качил се на стъпала до някакво магазинче човек, който започнал да се олюлява и паднал.

Жената попитала мъжа дали е добре, но не получила отговор. Без да я погледне, той се опитал да стане, поемайки трудно и тежко въздух и издавайки хриптящи звуци.

Разтревожена, жената позвънила на тел. 112, като часът бил 20:31. Помолила да бъде изпратена линейка, като обяснила, че лежащият до нея мъж може и да е пиян, тъй като не било ясно какво има в оставената до него пластмасова бутилка. От 112 отговорили, че сигнал вече е бил подаден.

През това време на мястото се събират и други хора. Един от тях сложил под главата на лежащия мъж парче от кашон и започнал да го побутва и да го пита дали е добре. Отговор не последвал, учестено дишане също нямало.

Друга жена от събралите се наоколо също позвънила на 112, за да попита какво се случва с линейката, обяснявайки, че човекът лежи с отворени, просълзени очи и не помръдва. От спешния телефон този път обяснили, че в момента си сменят смените и тепърва ще подават сигнал, въпреки че при първото позвъняване са съобщили, че сигнал вече е подаден.

Потресената столичанка, чиято е историята, позвънила отново в 20:36 часа, посочвайки, че мъжът вече не диша и може би умира. От отсрещната страна казват, че ще я свържат с Бърза помощ, прехвърлят разговора, но никой не отговаря.
При повторно свързване от Бърза помощ заявяват: „Госпожо, знаете как е в София, работим с 10 екипа". Жената на свой реда попитала на какъв принцип се изпращат екипите. Тогава от Бърза помощ затворили.

Един от минувачите отворил оставената до мъжа пластмасова бутилка и течността в нея се оказала вода.

Започнали да звънят на 112 - последователно в 20:46 и 20:47 часа. От телефона за спешни повиквания се обадили чак в 20:55, за да попитат от какви стълби е паднал мъжът.

Инцидентът става на няколко пресечки от „Пирогов" и още по-близо до 6 РПУ.

Линейка пристига в 20:59 часа, като жената разказва, как съвсем спокойно от нея излязла лекарка, която според очевидците „без да си дава никакъв зор" си извадила апаратурата и около 7-8 минути се опитвала да направи кардиограма.
По-късно просто констатирала смъртта.