123 сигнала за изборни нарушения са подадени в Прокуратурата на република България в изборния ден, съобщиха от ведомството на Сотир Цацаров. Към момента е образувано едно досъдебно производство.

По останалите сигнали се извършват проверки. Един от сигналите е изпратен в Централна избирателна комисия /ЦИК/. Едно лице е привлечено като обвиняем и едно лице е с мярка за неотклонение "Подписка".

354 общо са постъпилите сигнали, а постановените откази - 173. Образуваните досъдебни производства са 14. Четири сигналите са изпратени по компетентност, на ЦИК.

Данните са за периода от началото на предизборната кампания до момента и включват двата тура за избори за президент и вицепрезидент на Република България и Национален референдум 2016 година.

По-рано бе съобщено, че 97 преписки и 4 досъдебни производства за изборни нарушения са образувани в Апелативна прокуратура-Пловдив. Те са за двата изборни тура.

Общо 97 преписки и 4 досъдебни производства за изборни нарушения са образувани в зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив. В нея се включват шест окръжни и 27 районни прокуратури, по време на двата тура на изборите за президент и вицепрезидент на България.