14 години след убийството на Димитър Стаматов-Мастера, изправят пред съда двама.

Бургаската окръжна прокуратура предаде на съд Пламен Дишков- Кела и Тодор Неделчев. Двамата са подсъдими за убийството на бургазлията Димитър Стаматов-Мастера, съобщиха от прокуратурата.

Кела се прави на интересен пред върховните съдии

Кела се прави на интересен пред върховните съдии

В съда той влезе с прочутата маска на Вендета.

Дишков е подсъдим за това, че на 21 ноември 2002 година в Бургас, на бул."Стефан Стамболов" № 90, пред офис на телекомуникацинна компания, около 16.45 часа, в съучастие с Бойко Стоянов - извършител и Тодор Неделчев - помагач, действайки като подбудител и помагач, умишлено умъртвил Димитър Георгиев Стаматов.

Португалия ни върна Кела, ще лежи 20 г.

Португалия ни върна Кела, ще лежи 20 г.

Обявен за международно издирване на 12 декември 2002 г.

Убийството е извършено предумишлено и подбудителството се изразява в умишленото склоняване и убеждаване на Бойко Стоянов да извърши престъплението.

Помагачеството се изразява в набавяне на средства - суми в размер на около 3 000 лева, малокалибрена пушка (снайпер), даване на съвети и указания на Бойко Стоянов за начина на действие при извършване на престъплението и за заличаване на следите след извършването му.

Тодор Неделчев е подсъдим за това, че в съучастие с Бойко Стоянов- извършител и Пламен Дишков - подбудител и помагач, умишлено умъртвил Димитър Стаматов. Помагачеството се изразява в умишлено улесняване извършването на престъплението чрез набавяне на малокалибрена пушка с оптически мерник, с два пълнителя.

На 25 ноември 2001 година предава на Бойко Стоянов сумата от 10 000 (десет хиляди) щатски долара в левова равностойност - 19 745, 90лева.

Припомняме, че по отношение на Бойко Стоянов има влязла в законна сила осъдителна присъда, по която Стоянов изтърпява наказание "лишаване от свобода".

Окръжен съд -Бургас е насрочил заседанието си за 30 ноември 2016г. от 09.30 ч.