Навръх националния ни празник 3 март деца са заснели с телефоните си как 15-годишен бие 13-годишно момче, съобщи Нова телевизия. Двамата спорят за вниманието на момиче.

Сигналът е изпратен от майката на момичето. Дъщеря й е станала свидетел на побоя. Инцидентът е бил на изключително оживено място.

Задържаха двама непълнолетни за побой над момче в Бургаско

Задържаха двама непълнолетни за побой над момче в Бургаско

Предстои да им бъде повдигнато обвинение

"Дъщеря ми се прибра видимо изплашена, разбрах от нея какво се е случило. Ситуацията не е единствена. За деня това се е повторило 3 пъти, заснет е само един от тях. Дъщеря ми става свидетел на това, но не й дават никакво право да се намеси", разказа Зорница Спасова.

Дъщерята на Зорница и момчето, нанесло побоя, се познават от няколко години. Приятелството помежду им обаче приключва и момичето започва да комуникира с друга компания. Според майката, това е предизвикало агресията на момчето.

Арестуваха двама тийнейджъри за побой и грабеж в София

Арестуваха двама тийнейджъри за побой и грабеж в София

Нападателите са на 15 и 18 години

"Първо седяхме в парк. Без да кажат нищо, директно започнаха да го бият. Аз седях до него, те го издърпаха. Опитах се да ги спра, но те ме хванаха и ме държаха. Виках за помощ, но хората ни гледаха и отминаваха", разказва момичето.

От Бургаската полиция са установили извършителя, иззети са записи от охранителни камери, започнати са и разпити на пострадалите и свидетелите.

По думите на началник отдел "Закрила на детето" в Бургас Димитрина Чочарова още нямат данни от полицията за извършителя. Днес е насрочена работна среща за изготвяне на план и конкретни задачи. "Децата ще работят с психолог, а на момчето, извършило побоя, ще бъде назначен обществен възпитател", обясни Чочарова.