Полицаи от град Петрич иззеха 160 кг. марихуана при проведена спецоперация за противодействие на отглеждането и разпространението на индийски коноп, съобщават от пресцентъра на ОДП-Благоевград, цитирани от blagoevgrad24.bg.

В хода на операцията служителите на реда откриха в помпена станция в землището на с. Митиново база за отглеждане и сушене на наркотичното растение.

Иззети са 56 корена полусуха зелена маса и 60 кофички със засадени канабисови растения. При направения полеви наркотест е отчетен положителен резултат за марихуана.

Западно от помпената станция полицаите откриха нива с разхвърляна да се суши полусуха тревиста маса, която също е реагирала на марихуана.

От нивата са конфискувани 76 корена канабис. От двата обекта са иззети 160 кг полусуха маса канабис.

Установено е, че З.Н. на 54 г. от град Петрич се занимава със отглеждането и на наркотичното растение. При последвало претърсване в имот, собственост на З.Н., намиращ се в землището на с. Митиново са открити 363 броя кутии цигари от вносни марки с чужд акцизен бандерол и 5 кутии без бандерол. Цигарите са иззети с протокол и са сезирани митническите органи.

В полицейското управление в Петрич са образувани 2 полицейски дознания за извършените престъпления.