Дават на съд трима за палеж на два автомобила във Варна, съобщават от прокуратурата.

24-годишният Севдалин Ст. ще отговаря като подбудител и помагач за извършеното престъпление, а 19-годишните Кристиан Хр. и Станислав П. - като преки извършители на палежа.

Подсъдимият Севдалин заживял временно в дома на две сестри. Приятелят на едната го подозирал, че харесва приятелката му. От ревност мъжът написал няколко заплашителни съобщения на Севдалин, като го предупредил да стои настрана от жената. Съобщенията обезпокоили подсъдимия и той решил да сплаши ревнивия мъж.

Арестуваха двама 18-годишни за палеж на 2 коли във Варна

Арестуваха двама 18-годишни за палеж на 2 коли във Варна

Автомобилите са изгорели до основи

Срещнал се със своите познати Кристиан и Станислав и им разказал за отправените към него заплахи. Помолил двамата 19-годишни младежи да опожарят двата автомобила на мъжа, обещавайки им по 150 лева за "услугата".

Севдалин дал указания на двамата младежи къде да ги залеят с нафта и заявил, че ще действат само след негов сигнал. Около 1.40 часа на 5 май преките извършители на престъплението Светослав и Кристиан отишли с бутилки с нафта на мястото, където колите били паркирани. След като ги запалили, избягали от местопроизшествието, а огънят унищожил напълно двата автомобила. Нанесени са щети за 4150 лева.

След като подпалвачите били установени, те направили пълни самопризнания, съдействали на разследващите и изразили готовност да възстановят щетите.

Предстои делото срещу тримата да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъдат признати за виновни, могат да получат затвор до 5 години.