Варненският районен съд осъди ефективно на 2 години и 6 месеца лишаване от свобода 20-годишния Тодор Узунов.

На 8 юли миналата година той отнел със сила дамската чанта на жена, седнала в обедната почивка на пейка край летния театър в Морската градина.

Под предлог че иска огънче, Узунов приближил жената и въпреки оказаната съпротива успял да скъса дръжките и да отскубне чантата й, след което побягнал. В отнетата дамска чанта имало два служебни и един личен телефон, служебни и лични пари, вещи и документи на обща стойност 1142 лева, съобщава moreto.net

Бягайки към плажа, младежът извадил от чантата само мобилен телефон, останалото скрил в близките храсти до близка дискотека с намерението да се върне да ги прибере. Междувременно потърпевшата помолила две преминаващи момчета да сигнализират чрез телефон в полицията за грабежа.

Двамата се опитали да помогнат и в издирването на извършителя, но открили единствено захвърлената в храстите отворена дамска чанта, която предали на пристигналите полицаи.

Впоследствие 20-годишният Тодор Узунов предоставил за ползване на майка си отнетия чрез грабежа мобилен апарат. По-късно бил разпознат и от потърпевшата като извършител на грабежа, направил и самопризнания.

В момента Узунов търпи наказание лишаване от свобода, за друго извършено от него престъпление.

Присъдата на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок.