Протест срещу размера на присъдата на Районния съд в Кубрат - 2 години условно, срещу възпитателя от училището-интернат в град Завет Ергин Х. ще внесе местната прокуратура.

44-годишният мъж е бил предаден на съд за заблуда на свой възпитаник да му предаде печеливш лотариен билет на стойност 100 000 лева или 1 кг злато

Обвиниха преподавател в интернат, окрал свой възпитаник

Обвиниха преподавател в интернат, окрал свой възпитаник

Откраднал му лотариен билет с печалба 100 000 лв

Уточнява се, че вчера състав на Районния съд в Кубрат признал за виновен подсъдимия възпитател, като му наложил 2 години условна присъда, след като съдът приел, че са налице многобройни смекчаващи обстоятелства.

Измамата е извършена от възпитателя Ергин Х. на 17 септември 2015 г. Тогава пострадалият Иван си купил три лотарийни билета. Нито един не печелил и момчето, тогава на 14 години, се върнало в магазина, за да опита отново късмета си. След като изтрил билетчето, Иван видял, че печели 100 000 лева или 1 кг злато.

Момчето се похвалило на възпитателя си. Той поискал да вземе печелившия талон, за да го съхранява. Намеренията на възпитателя обаче били да се възползва от чуждата печалба. За целта дори обяснил, че той е пратил Иван да му купи лотариен билет, като му дал пари за това.

Месец по-късно Ергин представил печелившия билет и получил печалбата от 100 000 лева. Клипът с печелившия участник бил излъчен по телевизията и така Иван разбрал, че е измамен. Момчето се разстроило и след намесата на директора на интерната клипът бил спрян.