Няма давност за бившия полицай, укрил се седем години от правосъдието. Пловдивският апелативен съд реши Николай Ерелийски да изтърпи ефективната си присъда от 2 години, съобщава БГНЕС.

В края на август Ерелийски бе задържан с Европейска заповед за арест в Англия и върнат на българските власти. Той е осъден през 2011 г. за катастрофа със смъртен случай.

На 3 март 2011 година, ВКС потвърждава присъда от две години затвор за бившия полицай, убил човек при катастрофа в пияно състояние. Осъденият е трябвало да изплати двеста хиляди лева обезщетение на близките на загиналия. Той е признал вината си е затова е получил наказание дори под предвидения минимален размер, обясниха тогава от съда.

Първоначално Ерелийски получава присъда от почти три години, но при обжалване присъдата му е намалена на две години.

На 30 август 2009 година бившият служител на "Охранителна полиция" в Шесто РПУ след посещения в квартално заведение и дискотека, блъска с висока скорост таксиметров автомобил, а шофьорът Радостин Николов загива. Според експертизата, Ерелийски е карал с близо 120 километра в час и 1,6 промила алкохол в кръвта.