Върховният касационен съд потвърди окончателно присъдата от две години затвор за бивш полицай, убил човек при катастрофа в пияно състояние.

Освен това на бившия служител на МВР се забранява да управлява автомобил за пет години. Осъденият трябва да изплати двеста хиляди лева обезщетение на близките на загиналия. Той е признал вината си е затова е получил наказание дори под предвидения минимален размер, обясниха от съда.

Първоначално 26-годишният Никола Ерелийски е получил присъда от почти три години лишаване от свобода от Пловдивския окръжен съд. При обжалването пред Апелативния обаче присъдата му е била намалена на две години, което бе окончателно потвърдено от Върховната съдебна инстанция, припомня радио Пловдив.

На 30 август 2009 година бившият служител на „Охранителна полиция" в Шесто РПУ след посещения в квартално заведение и дискотека е блъснал с висока скорост таксиметров автомобил, чийто шофьор Радостин Николов почина в болница.

Катастрофата е станала на Пещерско шосе, на кръстовището с ул. Момина сълза, където, според експертизата, Ерелийски е карал с близо 120 километра в час и 1.6 промила алкохол в кръвта.