Варненски антимафиоти са задържали 20 000 фалшиви евро при операция, проведена вчера. Шестима са задържани в момент на сделка, съобщават от МВР.

Банкнотите са с номинал 50 евро.

Операцията е проведена под наблюдението на окръжната прокуратура - Варна и е подготвена след получена информация за предстоящата покупко-продажба.

Полицаите са задържали в "крачка" всички участници в осъществяването на сделката към 22.30 на ул. „Княз Черказки", в близост до частна автогара.

Доставчик на фалшивите пари е мъж на 46 години с инициали Г.Г. Той е от Варна и е известен на полицията с прякор "Парцала".
Негови помощници са мъже също от Варна на 59 и 36 години.

Задържани са и клиентите - Ю.К., на 39г., швейцарски гражданин, и Д.А. , на 42г., който е румънец.

Криминалистите са иззели четири специфично опаковани плика, прибрани в найлонова торба. Всеки от пакетите съдържал по 100 видимо неистински евробанкноти от по 50 евро.

Малко по-късно, при претърсването на автомобил "Ауди А-4", шофиран от швейцарския гражданин, антимафиотите намерили още една банкнота, идентична с иззетите и около 3000 истински евро.

Предстои да се назначат експертизи на фалшивите пари, както и предявяване на искане за налагане на мерки за неотклонение.