20-годишен мъж от град Любимец, област Хасково, уби с брадва 75-годишен пенсионер в къщата му в центъра на града, съобщи пресцентъра на МВР.

Сигналът за убийството е подаден от социални служители в град Любимец. Те забелязали, че пенсионерът не прибира храната, която му се носи, както и че стъклото на входната врата на дома му било счупено.

На място бил изпратен автопатрул, който при влизане в къщата забелязал безжизненото тяло на възрастния мъж. Местопроизшествието било запазено до пристигане на съдебния лекар, който при първоначалния оглед констатирал, че смъртта е настъпила от удари с твърд предмет в областта на главата.

Тялото на 75-годишния мъж е откарано за аутопсия. 

В хода на разследването по случая криминалистите установили предполагаемия извършител - 20-годишен мъж, познат на полицията за кражби. Полицаите изяснили, че лицето редовно помагало на жертвата в различни трудови дейности, за които получавал парични възнаграждения.

Заподозряният признал, че е извършил е извършил убийството в присъствието на защитник. 20-годишният посочил и мястото, където е захвърлил брадвата, с която убил пенсионера.

Установено е, че деянието е извършено в нощта на 20 срещу 21 май. По-рано през деня младежът бил нает на работа от пенсионера. 20-годишният трябвало да обработва двора на възрастния мъж.

Предполага се, че пенсионерът е починал вследствие на 5-6 удара в областта на главата, които били нанесени с въпросната брадва.

По време на огледа полицаите установили, че от къщата не липсват пари или предмети. Докато разпитвали 20-годишния мъж, той посочил, че е извършил престъплението с лични мотиви.

Мъжът е задържан за срок от 72 часа. Разследването по случая продължава - назначени са експертизи и разпити. Предстои и да се изяснят точните мотиви за извършването на престъплението.