20-годишен мъж е убил баба си снощи в село Гара Лакатник, съобщи главен инспектор Николай Николов, директор на Областната дирекция на МВР - София.

Вчера, в 19.10 часа в районното управление в Своге е получен сигнал от дъщерята на убитата, че в къщата на майка й в село Гара Лакатник има разбит прозорец и възрастната жена лежи неподвижна на леглото в една от стаите. След получения сигнал е започнала полицейска проверка.

Малко по-късно е разкрит и задържан извършителят на престъплението. Това е внукът на убитата 70-годишна жена. Мотивът за убийството е спор, който е възникнал между двамата.

По думите на инспектор Николов, цитиран от Фокус, убийството в с. Гара Лакатник е зверско клане.

Цялата стая, шкафове, хладилника са опръскани с кръв. Порезните рани са няколко в областта на шията, най-вероятно е срязана и артерията, което е може би причината за бързата смърт, обясни той.

Той първо е бил баба си, ритал я е с кубинките. Тя се е опитвала да става. След което той е освирепял още повече и тогава е взел кухненския нож, който е намерен, и с него я е клал, каза още Николов.

Инспекторът допълни, че убиецът е открит в жилище, което се обитава от другата му баба по майчина линия. Младежът е направил пълни самопризнания.