Полицията в Кърджали задържа 22-годишен мъж за опита за разбиване на банкомат в центъра на областния град, съобщи "24 часа".
Припомняме, по-рано днес стана ясно, че през нощта неизвестен извършител е опитал да разбие с кирка банкомат в центъра на Кърджали.

Иноватори се опитаха да разбият банкомат с кирка в Кърджали

Иноватори се опитаха да разбият банкомат с кирка в Кърджали

Полицаите разследват случая

От видеозапис на охранителна камера се виждат как крадецът прониква в обменно бюро. След това той счупил вратата на градската библиотека, а после и стената от гипсокартон, зад която било помещението за клиенти. Крадецът задигнал малка каса, която обаче беше празна, и монетник с дребна сума пари.

Минути по-късно мъжът отишъл пред банковия офис. Той бил млад, облечен с камуфлажни дрехи. Той приближил банкомата, поставил си качулката и забил кирката в дисплея на устройството. Тогава се задействала алармата, която уплашила мъжа. Той побягнал и след няколко метра изхвърлил кирката.

Властите разпознали крадеца по записите на охранителните камери. Малко след това той е бил арестуван в дома си в квартал "Боровец" в областния град. Крадецът е бил задържан и друг път за дребни кражби.