Осъдиха 24-годишния рецидивист Георги Д., нападнал с нож жена и опитал да я изнасили. Той жестоко нападнал и намушкал случайна жена и опитал да я изнасили. По обвинението на Районна прокуратура - Велико Търново подсъдимият се признал за виновен.

Георги получи 9 години лишаване от свобода, съгласно закона наказанието му е редуцирано с една трета. Така Георги ще лежи 6 години в затвора при строг режим.

Мъжът е осъден за това, че на 1 юни 2017 г. във Велико Търновона ул. "Д. Рашев", опитал да изнасили жена. Георги я принудил със сила - дърпал я за косата, удрял я с твърд предмет в главата и седем пъти я пробол с нож по шията и главата.

Опитът за изнасилване представлява опасен рецидив и е останал недовършен по независещи от дееца причини. Георги е осъждан многократно. След като изтърпял последното наказание лишаване от свобода работел на различни места, като в началото на май 2017 г., пристигнал във Велико Търново, започнал работа в местна фирма като общ работник и наел апартамент на ул. "Д. Рашев".

На 31 май 2017 г. късно вечерта отишъл до изоставена сграда в близост до "Макдоналдс", за да краде кабели. Срязал два кабела с медни жила, обелил ги и ги скрил в близките храсти с намерение на другия ден да ги продаде.

На връщане, малко след полунощ на 1 юни, забелязал такси, което спряло и от него слязла жена. Георги решил да прави секс с жената на всяка цена.

Извадил ножа, с бързи крачки настигнал жертвата си, хванал косата й и я ударил по главата. Без да я пуска я пробол с ножа в шията. Жената не спирала да крещи за помощ, затова той я намушкал още няколко пъти.

Окървавената жена се свлякла на земята, а обвиняемият я хванал за глезените на двата крака и започнал да я влачи към тревиста местност, като по настилката оставала кървава диря. В този момент светнали фарове на таксиметров автомобил, който спрял на отбивката. Обвиняемият се уплашил, оставил жертвата си и побягнал.

По искане на прокуратурата на Георги е взета мярка за неотклонение постоянен арест. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд Велико Търново.