За миналата година нападенията над полицейските служители са били 251 на брой. Данните представи заместник-министърът на МВР Стефан Балабанов на среща в централата на ВМРО с Федералната организация на служителите на вътрешните работи, посветена на циганската престъпност в страната.

По думите на Балабанов трябва да бъдат предприети спешни законодателни промени, за да намалеят нападанията над полицейските служители.

"Последните настъпления на тези групи говорят за още по-голямото значение за концепцията на ВМРО именно в лицето на г-н Каракачанов", потвърди Балабанов, но и настоя за широко и обществено обсъждане.

Той изтъкна, че ръководството на МВР също желае полицаите да бъдат с най-съвременно въоръжение и облекло и поради тази причина е издадена заповед, с която се разработват нови модели униформи за служителите на МВР. Пробните униформи ще бъдат готови около октомври месец.

Зам.-министърът на вътрешното ведомство благодари на полицаите, които са опазили атмосферата на великденските празници.

От совя страна председателят на Федерацията на служителите на МВР Валентин Попов посочи, че европейският гражданин би трябвало да се чувства и да комуникира добре с органите на реда, независимо в коя държава се намира. Затова той иска да се срещне с другите водачи на евролистите от останалите партии, за да обсъдят идеята за общ европейски регламент за обучение и екипировка на полицейските служителите, за каквато се обяви Ангел Джамбазки.

По думите на Джамбазки българското общество има нужда от подготвена полиция, която да слага ред на територията на страната, а полицаите трябва да бъдат недосегаеми, когато вършат своята работа.

Джамбазки изрази увереност, че от "Атака" ще подкрепят програмата на Каракачанов за интеграция на ромското население и мерките, заложени в нея. Той е уверен, че от коалицията могат да се справят с циганската престъпност.