Лишаване от свобода за срок от три месеца условно с изпитателен срок от 3 години - това е присъдата над 18-годишния Гюнер А. прочетена от Хасковския съд.

Престъплението на Гюнер е за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице - медицински специалистпри изпълнение на служебните задължения - престъпление по чл. 131 ал. 2 точка 3 във връзка с чл. 130 ал. 1 във връзка с чл. 63 ал. 1 точка 4 във връзка с чл. 54 от Наказателния кодекс.

На 29 октомври 2015 г. 17-годишният младеж отишъл с баща си в хирургията на МБАЛ в гр. Хасково за обработка на кървяща рана.

Лекарите го препратили за преглед в отделението по Спешна помощ към същата болница. Когато отишъл там, дежурният лекар го върнал към първото отделение, за да се обработи раната хирургично.
В афектирано състояние Гюнер А. нанесъл един удар в носа на доктора от Спешна помощ.

После той и баща му напуснали района на болницата. По делото са били разпитани свидетели, извършена е съдебно-медицинска експертиза.

Присъдата е след споразумение с прокуратурата, одобрено от Районен съд-Хасково, и е окончателна.

Според прокуратурата наложеното наказание е адекватно, тъй като към момента на инцидента Гюнер А. е бил непълнолетен - на 17 г., с добри характеристични данни и деянието му е първо криминално.