Подготовката в МВР за изборите върви, заяви пред журналисти служебният вътрешен министър Калин Стоянов, след като връчи ключовете на 40 нови високопроходими автомобила за нуждите на Главна дирекция "Гранична полиция". Той припомни, че вчера е подписано споразумение между подопечното му ведомство за създаване на обичайното междуведомствено звено, което да координира действията на трите институции. Стоянов допълни, че работи и Географската информационна система (ГИС).

Той информира, че през миналата седмица са получени 3 сигнала за нередности във връзка с предстоящите избори на 9 юни. Двата са за евентуално купуване на гласове, а третият е за друго нарушение на изборното законодателство. Сигналите не са потвърдени към момента

Утре предстои национално съвещание с шефовете на всички областни дирекции на МВР в страната. Ще присъстват и представители на ДАНС и на прокуратурата на високо ниво. "Там ще набележим конкретни мероприятия. За мен основното е да работим превантивно", отбеляза МВР шефът.

Главчев очаква честна и прозрачна предизборна кампания

Главчев очаква честна и прозрачна предизборна кампания

Той призова политиците да понамалят градуса на напрежението

За случая около освобождаването на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков от Управителния съвет на сдружение "Да запазим Корал" при избирането му за служебен министър на икономиката, Стоянов посочи, че има образувано производство в СДВР и не може да съобщава информация по него към момента.

По отношение на промените в организацията на движение в центъра на София вътрешният министър посочи, че не е съгласен с тях. По думите му е добре да се правят такива промени, но след като бъдат изградени надземни и подземни паркинги за жителите на централната част на столицата, за да не бъдат предизвикани задръствания.

Никола Минчев: Казусите с "Да запазим Корал" и митниците са предизборен фойерверк

Никола Минчев: Казусите с "Да запазим Корал" и митниците са предизборен фойерверк

Той обясни, че не е присъствал на отписването на Кирил Петков от сдружението