Окръжен съд - Бургас осъди подсъдимата Габриела К. на "Лишаване от свобода" за срок от 3 години, като отложи изпълнението на наложеното наказание за срок от пет години. Съдът лиши подсъдимата от правото да управлява моторно превозно средство за срок от пет години.

Вииновна е в това, че на 3 април 2015 г., на железопътен прелез, по пътя град Карнобат - село Лозарево, където се пресичат железопътна линия и път, с железопътен прелез съоръжен с автоматична прелезна сигнализация, при управление на моторно превозно средство нарушила правилата за движение.

Влак помля джип на прелез край Карнобат, две жени загинаха

Влак помля джип на прелез край Карнобат, две жени загинаха

Шофьорката и още една спътница са в болница

Шофирайки автомобила си подсъдимата не проявила повишено внимание, дали преминаването през прелеза е безопасно, в резултат на което последвало пътнотранспортно произшествие с пътнически влак, вследствие на което, по непредпазливост причинила смърт на две лица - Ф. Х. и Н. Х., както и средна телесна повреда на едно лице - С. И.

Присъдата на Окръжен съд - Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Бургас.