30 лева, хвърлени на капака на колата, са причина за ареста на футболиста Mартин Камбуров в Пловдив, съобщи bTV, позовавайки се пловдивския сайт "Марица".

Футболистът трябвало да пътува за София, спрял за броени минути пред дома си на пресечката на ул. "Полк. Сава Муткуров" и "Луда Яна".

След като слязъл, видял служители на реда да му слагат скоби на колата. Камбуров обяснил, че бърза и поискал да плати веднага 30-те лева, за да бъде освободен автомобилът. Футболистът обаче имал само 20 лева в себе си и затова поискал десетачка заем от свой приятел. След това хвърлил двете банкноти на капака и седнал в колата, готов да потегли.

Поведението му не се харесало на полицая и той няколко пъти го предупредил да се успокои, защото ще го арестува. Накрая го задържал за неподчинение на орган на властта.

В същото време към тях се приближил друг човек от квартала, който започнал да снима случващото се с телефона си. Тъй като отказал да се легитгимира, той също бил задържан и отведен в Трето районно.

По неофициални данни той е един от организаторите на протестите в защита на парка зад хотел "Санкт Петербург". Осъден е по бързото производство и му е наложена 100 лева глоба за дребно хулиганство, но е освободен.

По информация на bTV Камбуров остава в ареста и прокуратурата може да го задържи за още 72 часа.

По-късно от прокуратурата стана ясно, че футболистът е пуснат под гаранция в размер на 1000 лв.