Пътен инцидент в Ихтиман изведе по улиците на града около 300 жители на кв. "Изток". Инцидентът се разиграл след 19.30 часа снощи, съобщават от пресцентъра на МВР.

От там поясняват, че в сградата на местното РУ се явил 54-годишен от село Живково. Той съобщил, че на ул. "Предгарова" в града е прегазил с БМВ-то си непознат велосипедист.

На местопроизшествието, което се намирало в непосредствена близост до кв. "Изток", били изпратени два автопатрула. Районът бил отцепен за извършване на оглед от дежурната група. Установено било, че прегазеният велосипедист е починал на място.

По същото време там се събрала огромна група от около 300 жители на квартала.
Един от тях без никаква причина замахнал с брадва и изпочупил двете панорамни предни стъкла на служебните астри.
При опита на полицаите да задържат извършителя, събралите се оказали яростен отпор и успели да избутат полицаите. По този начин помогнали на агресивния мъж да избяга и се укрие.

Всички служители на местното районно управление пристигнали на мястото на инцидента. Към тях се присъединили колеги от съседните районни и 20 служители на жандармерията.
Напрегнатата обстановка наложила поддържането на засилено полицейско присъствие. Ситуацията била овладяна в рамките на един час.

В РУ-Ихтиман за 24 часа е задържан шофьорът на лекия автомобил. В момента обстановката в града е спокойна, допълват от МВР. От там обаче уточняват, че ихтиманецът, нанесъл щети на колите, се издирва.