Състав на спецсъда заседава по мярката срещу седем от задържаните 17 за корупция, изнудване и търговия с шофьорски книжки, в ИА „Автомобилна администрация”.

Днес изтича 72-часовото задържане на седем от арестуваните при акцията и прокуратурата поиска постоянен арест.

Заседанието не започна в предварително обявения час, тъй като адвокатите на обвиняемите се запознаваха подробно с информацията по делото, която е в голям обем 27 тома – явни материали и пет тома секретни материали. От държавното обвинение също се забавиха.

Състав на спесъда отложи началото по делото за 15.45 часа. Отлагането се наложи, тъй като и част от обвиняемите не бяха запознати с материалите по делото. Съдията счете, че с оглед на необходимостта всички да се запознаят с материалите по досъдебното производство е необходимо още време.

Припомняме, при спецакцията бе задържан и шефът на агенцията Цветелин Цветанов, а седем от задържаните други 17 души бяха освободени още в четвъртък. В петък от ареста срещу парична гаранция бяха освободени и две от задържаните жени.

Цветанов е с най-тежки обвинения – за ръководене на организирана престъпна група. По време на обиските в дома му и в къщата на тъста му бяха открити огромни суми пари.

По информация на министър Московски корупционната схема е действала повече от година.