Транспортният министър Ивайло Московски не е знаел за разработката на службите по корупционните схеми в ДАИ през четирите месеца, в които е работено.

В момента, когато операцията по задържането на Цветелин Цветанов и останалите служители е започнала, министър Московски е бил информиран и тогава е издал разпореждане за пълно съдействие. Такава е и неговата нагласа към момента.

Това заяви Ивайло Московски в първия си коментар след провеждането на операцията.

По думите му след като такава операция е проведена и то на най-високо ниво, е очевидно, че в контролните органи на Министерството на транспорта политически чадър няма.

„Такава практика няма”, заяви за Нова телевизия транспортният министър.

Московски обясни обаче, че лично неговото предложение за шеф на ДАИ не е бил Цветанов, с когото и не се е познавал лично преди това. Предложението на министъра за ръководител на Автомобилната администрация е бил Станимир Флоров. „И към днешна дата твърдя, че той е човек, който можеше в минимална степен да неутрализира корупционните практики”, коментира Московски.

Иначе решението за избора на Цветелин Цветанов е било взето „в движение”, както се изрази самият Ивайло Московски, тъй като Цветанов е бил един от регионалните директори в администрацията до този момент.

"Това, което научавам, е шокиращо”, посочи министърът, като информира, че няколко пъти са правени опити структурно да се променят нещата.

Той потвърди, че многократно са стигали сигнали за нередности в ДАИ и ведомството е активирало всички контролни органи.

"В случаите, в които в докладите се казва, че има предпоставки за корупционни действия, сме сезирали допълнително органи. На няколко места бяха хванати групи”, поясни транспортният министър.

Московски допълни, че по никакъв начин не е притеснен, че ще бъде призован като свидетел по „ДАИ-гейт”, защото не бяга от отговорност.