Ако се налага ще има и други арести. Това коментира силовият министър Румяна Бъчварова в кулоарите на НС за акцията в ДАИ. Тя посочи, че акцията е планирана от 4 месеца.

Бъчварова отказа да отговори има ли политически чадър над хванатите в корупционната схема ДАИ-джии. По разследването няма политически чадър, увери министърът.

Припомняме, около 400 000 лв. са иззети при спецакцията, при която беше задържан шефът на ДАИ Цветелин Цветанов. Само у самия Цветанов е имало 175 000 лева. Групата от ДАИ е действала от началото на 2015 г. до момента. Извършени са над 60 претърсвания и изземвания, разпитани са множество свидетели на територията на 12 града, сред които София, Видин, Габрово, Монтана, Плевен, Враца, Ловеч, Варна, Хасково. Организираната престъпна група е била създадена с цел извършване на длъжностни престъпления, искане и вземане на подкуп.

Ръководител на групата е шефът на ДАИ Цветелин Цветанов. Деветимата членове са: Емил Иванов - началник на областния отдел в Плевен, Венцислав Генов – началник на областния отдел в Габрово, Тихомир Вълчев и Пламен Ангелов – бивши служители на агенцията, Цветелина Димчева и Соня Христова - началници на отдели, Иван Иванов – инспектор от областната агенция във Видин и Цецка Димитрова – собственик на автомобилна школа.

Иззети са бланки, предварително попълнени за участниците във вчерашния изпит. Той бил за управители на транспортни фирми. Около 20 души трябвало да получат разрешение. Голяма сума пари е открита и в дома на тъста на Цветанов в Долни Дъбник. В момента се провеждат процесуално-следствени действия и не е ясно за каква сума става въпрос.

Разследващите описват тайника в къщата в Долни Дъбник като „пещерата на Аладин“.