На финала сме на изграждането на обединена интегрирана система за видеонаблюдение в София.

Частта, която изпълнява Столична община, е монтирането на нови 244 камери по трасетата от летището, по "Цариградско шосе", около НДК, и по бул. "България" до резиденция "Бояна" във връзка с предстоящото Европредседателство.
Ще бъдат монтирани и нови 48 камери в метрото. Втората част от проекта е свързване на всички центрове, които съществуват с центровете на СДВР.
Това стана ясно от думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова по време на представянето на интегрираната система за видеонаблюдение в София.

Тази система за видеонаблюдение остава и след Европредседателството.
Проектът е финансиран от държавата с 2 млн. лв., а 1,1 млн.лв са общински средства. За Коледа системата ще е напълно завършена.

Системите за сигурност за европредседателството се бавят

Системите за сигурност за европредседателството се бавят

Гражданите да свикват с мерките за сигурност, съветва Радев

Столичната община до момента разполага с над 3000 камери за видеонаблюдение. С новите камери общо около 3500 камери ще се грижат за сигурността на гостите и гражданите по време на председателството ни и след това.

Вътрешният министър Валентин Радев добави, че около 6 км оптични кабели са прокарани между НДК и центъра за наблюдение на Столична община.
"Наблюдението е първата стъпка към превенцията", категорично заяви Радев и добави, че това е начинът, по който се сваля престъпността.

Същото каквото е в Европа като сигурност да се види и усети и тук, иска вътрешният министър.

Радев напомни и че по време на Европредседателството ще бъдат предприети мерки, които могат да затруднят придвижването на гражданите в центъра на столицата, но за това те ще бъдат предварително уведомявани.

Удължават ремонта по столичния бул. "Брюксел"

Удължават ремонта по столичния бул. "Брюксел"

Заради ремонта на пътния възел до Терминал 2