Гражданите да свикват с мерките за сигурност по време на председателството ни. Това посъветва вътрешният министър Валентин Радев след заседанието на кабинета. Самият той се допитвал до колегите си министри на другите членки как те си представят сигурността у нас по време на управлението ни на общността. Всичко, каквото знаем самите ние, ще го направим, обеща Радев и обясни, че подобряват организацията, която е заложена.

Комисията за защита на личните данни няма пари за командировки до Брюксел

Комисията за защита на личните данни няма пари за командировки до Брюксел

Недофинансирането било скандално

Целта е системите за сигурност да заработят преди Нова година, защото трябвало поне месец да бъдат тествани преди да започне фактическата им работа.

Част от системите за сигурност вече работели, но за част от тях все още текат обществени поръчки. Това щяло да забави навременното им стартиране. Бавели се 1-2 поръчки.

Според силовия министър и хората трябвало да свикнат с тези мерки за сигурност. Ще има затруднение за гражданите, призна министър Радев.

Предварително ще се обясни на гражданите как да се движат при засилени мерки за сигурност. Нека свикнат с това, ограниченията ще бъдат много малки, допълни Валентин Радев. Основно затруднения щели да усетят хората, които работят в зоните за сигурност, но за останалите граждани на София неудобство нямало да има.

Гражданите своеобразно щели да се уведомяват.

Валентин Радев: И ние, и те искаме увеличаване на заплатите

Валентин Радев: И ние, и те искаме увеличаване на заплатите

Според МВР шефа по-важно е увеличението на полицейските пари да е трайно

Все още не е ясно какво ще е разпределението на увеличението на полицейските заплати, стана ясно още от думите на силовия министър. Припомняме, между 5-15% ръст на възнаграждението ще получат униформените. Радев очаквал още становища на синдикатите