Състав на Районния съд в Дупница наложи наказание "лишаване от свобода" за 4 месеца за мъж от Сапарева баня, който се призна за виновен за купуване на гласове преди вота на 2 април. Присъдата е окончателна, съобщава БНР.

Обвиняемият Кирил М. се признал за виновен в това, че за периода от 20 до 27 март 2023 г. в Сапарева баня, в условията на продължавано престъпление, предлагал на двама души: С. С. от град Сапарева баня - парична сума от 50 лева, и на В. К. също от Сапарева баня.

На втория обещавал закупуване от него на по-евтини авточасти. Мъжът е признал вината си. Наложено му е и наказание "Лишаване от право да заема определена обществена длъжност" за срок от 8 месеца.

Деянието купуване на гласове е извършено в изпитателния срок на осъждането на Кирил М. с влязло в сила на 27.10.2022 г. споразумение по дело на Районен съд - Чепеларе, с което му е наложено наказание ,,лишаване от свобода" за срок от 6 месеца условно.

Така, че реално мъжът ще влезе в затвора за 10 месеца общо, коментираха магистрати. Това е втора присъда за купуване на гласове в Дупнишкия съд - за същото престъпление. Мъж от Дупница беше осъден на 7 месеца при строг първоначален режим.