От началото на 2021 г. граничните полицаи са предотвратили 4 пъти повече опити на граждани на трети страни да преминат незаконно на територията на Република България в сравнение със същия период на миналата година. Това заяви вътрешният зам.-министър Таня Райчева по повод Деня на граничаря.

"През последните години се справяте с невиждан доскоро миграционен натиск. Посрещате предизвикателствата да охранявате не само българските, но и границите на Обединена Европа. Главна дирекция "Гранична полиция" гарантира пълното спазване на гражданските права за лицата, които желаят законно да влязат или напуснат територията на страната, но в същото време е надеждна преграда за нарушителите", каза Райчева.

Днес се навършват 134 години от приемането на първия у нас Закон за пограничната стража.

Заловиха група бедстващи мигранти до Резово

Заловиха група бедстващи мигранти до Резово

Те са със смесен произход

Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за конкретен съществен принос и висок професионализъм при изпълнението на служебните задачи 12 служители на ГДГП са наградени с почетен знак на МВР:

I степен

Старши комисар Светослав Манолов, заместник-директор на Главна дирекция "Гранична полиция" и директор на дирекция "Противодействие на престъпността през държавната граница"

II степен

Комисар Иван Стоянов, впд директор на РДГП - Елхово

Главен инспектор Димитър Димитров, началник на сектор "Оперативно-издирвателна дейност" в РДГП - Елхово

Комисар Росица Димитрова, началник на отдел "Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница".

С почетен знак на МВР III степен са наградени трима служители от сектор "Охрана на държавната граница" в ГДГП - инспектор Георги Георгиев, инспектор Красимир Янков, инспектор Анатоли Цветичов, и четирима служители от отдел "Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница" - главен инспектор Димитър Радев, инспектор Костадин Панчев, инспектор Шери Габов и инспектор Марин Делийски. Почетен знак на МВР III степен получава и главен инспектор Ивайло Тончев, началник-сектор "Специални тактически действия в РДГП - Елхово.

Анатолий Загоров от сектор "Реадмисия" със заповед на главния секретар е награден с обявяване на благодарност и парична награда, още 6 гранични полицаи - с писмена похвала.

Полицай на годината за 2021 г. стана Десислава Викторова
Обновена

Полицай на годината за 2021 г. стана Десислава Викторова

Бойко Рашков заяви, че да работиш в МВР не е само мъжка професия

С грамота са отличени 14 служители на вътрешното ведомство.

Със заповед на директора на ГДГП главен комисар Деян Моллов 7 служители от Специализирания отряд за въздушно наблюдение получават парична награда, с писмена похвала са отличени 57 гранични полицаи.

Наградите на отличените служители бяха връчени от заместник-министрите на вътрешните работи Таня Райчева, Венцислав Катинов, Емил Ганчев, главния секретар на МВР гл.комисар Петър Тодоров и директора на ГД "Гранична полиция" главен комисар Деян Моллов.