Четирима войници от пострадалите при катастрофата снощи край Хасково са приети във Военномедицинската академия в София, предаде Дарик.

Други девет от пострадалите военнослужещи са настанени в МБАЛ Хасково - осем в хирургията и един в травматологията.

Най-вероятната причина за катастрофата е мокрият път. Това заяви
дежурният в ОДП-Хасково, цитиран от БТА.

Шофьор на камиона е бил кадрови войник на 27 години. Той е изгубил управление и автомобилът се е преобърнал край пътя.

Войници от хасковското поделение 52 740 са пострадали при вчерашната катастрофа край село Малево, когато катастрофира камион, превозващ войници. Камионът се е връщал от военния полигон Корен и е пътувал към Хасково.

Най-тежко пострадал в инцидента е кадрови редник Иван Георгиев Койнарски, на 24 години. Има счупване на таза, с кръвоизлив на вътрешните органи. Веднага след настаняването му в болницата в Хасково е бил опериран. В момента редник Койнарски се намира в реанимацията на ВМА- София, има стабилни жизнени функции, но е с опасност за живота.

Младши сержант Даниел Йорданов Йорданов, на 30 години, приет със съмнения за нараняване на вътрешнокоремен орган. Веднага е опериран в Хасково. Установено е, че няма вътрешнокоремни наранявания. Той е със счупена ключица и в момента е в реанимацията на ВМА- София.

Кадрови редник Костадин Петров Четелязов, на 22 години, със счупване на дясното бедро и черепно-мозъчна травма. Той също е настанен в интензивното отделение на ВМА - София.

Четвъртият тежко пострадал военнослужещ е Росен Александров Хаджиев, на 28 години. Той е настанен във ВМА- София със счупен таз. Състоянието на другите трима военнослужещи, настанени в реанимацията на ВМА-София е стабилно и няма опасност за живота им.

В болницата в Хасково са останали за лечение 10 военнослужещи, с различни травми. Тяхното състояние е стабилно.
Днес, около 13.00 часа се очаква във ВМА София да бъдат транспортирани 7 военнослужещи за обстойни прегледи и лечение. По-леките случаи ще бъдат транспортирани във ВМА- Пловдив. Там също ще им бъдат направени обстойни изследвания.

В момента в Многопрофилната болница в Хасково са по-леко пострадалите редници: Илия Дончев Садъчев, на 19 години, със счупване на костицата на стъпалото; Ахмед Кодиров Глухов, на 20 години, с контузия в поясната област; Билял Исмаил Реджеб, на 21 години, с контузия на главата със съмнение за комоцио; Васил Райчев Мишев, на 20 години, с рана в бедрото; Владимир Кирилов Вълков, на 23 години, с охлузни рани на главата и лицето; Христо Георгиев Христов, на 23 години, с рана на главата; Благовест Людмилов Христов, с контузия в поясната област; Николай Митков Николов, на 26 години, с контузия на десния крак без счупвания; Владимир Деянов Димитров, на 19 години, с контузия на гръдния кош без данни за счупени ребра и Илия Митков Илиев на 20 години, с контузия в главата. Още снощи е предприето лечението на пострадалите военнослужещи.

Двамата старшини нямат наранявания и контузии и не са постъпвали за лечение в болницата в Хасково.