Повече от 40 семейства от Велико Търново станаха жертва на измама с апартаменти ново строителство, предаде Нова телевизия.

Те са платили за жилища, съществуващи само на скица, а две години по-късно се оказало, че продавачът не е собственик на кооперацията.

Излъганите би трябвало да живеят в жилищна кооперация в града. През 2005 година те сключват договори с изпълнителя на строежа Красимир Кънчев.

Някой броят цялата сума за апартаментите, други започват да ги изплащат на вноски, докато не става ясно че са въвлечени в измама.

Днес, след многократни опити да си върнат парите, измамените пресрещнаха Красимир Кънчев в съда.

Според Кънчев вина за случващото се носи и собственикът на терена - фирмата „Булмекс". По думите му той започнал строежа на приятелски начала и е имало договорка за поделяне на част от жилищата.

Малко по-късно обаче изпълнител и собственик започнали да продават едни и същи апартаменти.

Истината е, че другата фирма си имаше точно определен брой имоти, които й се полагаха като обезщетение за парцела. Всички останали бяха на нашата площадка, обяснява Кънчев.

От „Булмекс" отказаха коментар с аргумента, че се води дело срещу Кънчев.

Днес в съда двете фирми решиха да се споразумеят без намесата на магистратите. До три месеца най-късно хората ще получат парите си, обеща строителят Кънчев.

Ако това не се случи обаче срещу Кънчев ще бъдат заведени поне 40 дела за измама.