Двама бяха осъдени за спортно хулиганство по време на вчерашния футболен мач между отборите на ПФК "Берое" - Стара Загора и ПФК "Славия" - София.

Непосредствено след края на срещата двама млади мъже се отправили към спрян зад електронното табло на стадиона автобус „Неоплан". С него пътували привърженици на гостуващия отбор „Славия".

Двамата запалянковци не се подчинили и на нареждането на полицаите да преминат на отсрещния тротоар, за да се избегне сблъсък.

Напротив, двамата се приближили към авотбуса и 20 годишния Х.Д. от село Хрищене започнал да го плюе и рита. Другият мъж започнал да изхвърля на улицата сакове от каросерията и да ги разпилява с ритници. В този момент полицията вече се намесила

Х. Д. на 20г. от с. Хрищени, и В.Г. на 26 г. от Стара Загора са задържани за 24 часа и са им съставени актове по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

Районният съд - Стара Загора им налага административни наказания, съответно: на Х.Д. - 400 лв. глоба и забрана да посещава спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от 1 година.


По-възрастния В.Г. вече има наложено наказание по същия закон, затова за него глобата е 1000 лв. и забрана да посещава спортни мероприятия в страната и чужбина за срок до две години.