Обвиниха 41-годишен измамник, представил се за адвокат на полицията. Пловдивската районна прокуратура изправя на съд 41-годишния Петко Д. Той ограбил възрастна жена в град Стамболийски, пише "24 часа".

На 14 юли 2015 г. Петко Д. отишъл със свои познати в град Стамболийски, за да ремонтират улуци на къща. Не открили стопанката на дома, с която имали уговорка и решили да си тръгват към село Ягодово, където живеели.

По пътя срещнали свидетеля Т.К., който продавал домати на зеленчуковия пазар в град Стамболийски. Той тъкмо си тръгвал, когато при него отишъл Петко Д. Обвиняемият закупил последните домати от Т.К и попитал откъде може да се снабди с още. Така разбрал къде е къщата му и че там се намирала възрастната му съпруга.

41-годишният Петко Д. отишъл в къщата, позвънил на вратата и жената отворила. Пред нея Петко Д. се представил за длъжностно лице – "адвокат" на полицията и я заблудил, че съпругът й е виновен за настъпило пътнотранспортно произшествие.

За доказателство й предал уж разпилените на пътя домати. Обяснил на жената, че нямало пострадали хора, а само щети и, за да не съдят Т.К., било необходимо да предаде сумата от 240 лева.

Силно разтревожена, свидетелката предала 240 лв. на Петко Д. Докато разговаряли, той видял в стаята портмонето й, откъдето взел 117 лева и си тръгнал. Жената разбрала, че е измамена, когато Т.К. се прибрал и обяснил, че не е предизвикал никаква катастрофа.

До момента Петко Д. е осъждан 17 пъти, част от присъдите са за измами. Излязъл е от затвора през май 2015 г. Разпитан в хода на досъдебното производство, той не се е признал за виновен. Фактическата обстановка по делото се установява от свидетелски показания, протоколи за разпознаване на лица и предмети и други. Обвиняемият Петко Д. е в ареста в град Смолян.