Близо 5 години затвор получи шофьор, причинил смъртта при катастрофа на четирима души край Граф Игнатиево, съобщи Радио Пловдив.

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Аспарух Донков на 4 години и 11 месеца затвор. Освен това Донков е лишен от право да управлява моторно превозно средство за седем години.

22-годишният Аспарух Донков е признат за виновен за това, че на 27 юни миналата година на пътя Пловдив - Карлово е нарушил правилата за движение и с това е причинил смъртта на четирима души, като е избягал от местопроизшествието.

Трима от загиналите са били затворници, работещи в частна фирма в село Дъбене. Четвъртият починал е служител на фирмата, който всеки ден ги е прибирал в затворническото общежитие.

Делото е разгледано по процедурата на съкратеното съдебно следствие, подсъдимият е признал вината си, затова му е определено наказание под предвидения минимален размер.

Подсъдимият е осъден да заплати на близките на пострадалите сумата от общо 680000 лева за претърпените от тях неимуществени щети.

Наказанието ще се изтърпява при първоначален "лек" режим. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд.