Присъда от 5 години лишаване от свобода получи бившия полицейски служител Марин Т. за разпространение на марихуана. За престъплението си чл. 354а, ал. 1 пр.5 от Наказателния кодекс той ще трябва да плати и глоба от 12 000 лв.

По същото дело друг мъж - Калин А. е осъден за държане на наркотици. Той ще трябва да прекара една година в затвора при строг режим и да плати глоба от 2000 лв.
Калин обаче ще лежи общо година и три месеца, тъй като към настоящата му присъда са кумулира и отложено изпълнение на наказание от три месеца по влязла в сила друга присъда.

Съдът е признал за виновен бившият полицаи Марин Т. за това, че през периода от април до октомври 2013 г. на бензиностанция  в близост до гр. Търговище и в гр. Велико Търново три пъти е продал марихуана с общо тегло 653,443 гр. на стойност 3920,67 лева.     

Калин. А. пък е признат за виновен, че е придобил и съхранявал в гараж под наем марихуана на обща стойност 1146 лева. Според съда Калин К. А. не е имал за цел да разпространява наркотичното вещество.

Присъдата на окръжен съд  може да бъде обжалвана пред апелативната инстанция във  В. Търново.