Окръжен съд-Хасково осъди Николай Н. на 38 години, за това, че убил човек на пътя. Николай шофирал пиян и без книжка. Мъжът е осъден на шест години затвор при първоначален "общ" режим.

На 27 март 2016 г. в Хасково, Николай шофирал автомобил БМВ 320. На излизане от кръстовище на бул. "Васил Левски" блъснал 78-годишна жена, застанала в източния край на платното за движение.

Жената получила тежки увреждания и починала в болницата. Въпреки че причинил пътно-транспортното произшествие, Николай не спрял на мястото, за да окаже първа помощ на пострадалата, а избягал.

Мъжът отишъл на вилата си. В имота си паркирал автомобила и заспал в него. По-късно служители на МВР открили автомобила и водача, който бил задържан.

Установено е, че Николай е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта - 1,91 промила на хиляда. Освен това през октомври 2013 г. му взели книжката заради системно нарушаване на правилата за движение. До тогава му били издадени 13 наказателни постановления за извършени административни нарушения по Закона за движение по пътищата, заради което му били отнети всички контролни точки.

Наред с посоченото Николай е бил осъждан пет пъти, като три от тях са за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд-Пловдив.