Битите полицаи в Ихтиман са били нападнали от група от 60 цигани. Това заяви пред bTV шефът на Районното управление в Ихтиман Лъчезар Колев.

И двамата потърпевши служители на реда са извадили медицински удостоверения за нараняванията си, обясни Колев. По думите му и преди е имало подобно ситуации в ромската махала, но никога не се е стигало до чак такава агресия.

Според началника на управлението причина за избухналото напрежение е опитът на полицаите да арестуват шофьор на джип, който криволичел по пътя.

Един от потърпевшите полицаи заяви: "Не ни дадоха да вземем водача. Дърпаха ни, бутаха ни, не ни изпълняваха разпорежданията. Всичко продължи около 15 минути."

Разследването по случая продължава.

Ихтимански цигани нападнаха полицаи, за да може 23-годишен да избяга

Ихтимански цигани нападнаха полицаи, за да може 23-годишен да избяга

Обградили полицаите, докато младежът избяга

Ромите от Ихтиман обаче се оправдават с видеоклип, показващ полицейски произвол. По-рано днес в медиите беше разпространен видеоклип, показващ произвол със задържан гражданин от ромски произход.

Видеото беше разпространено от bTV. Източникът на материала е анонимен.

На него се чува как мъжки гласове карат задържан да прави различни неща пред камера. Според подателя на видеото клипът е заснет в Районното управление в Ихтиман. Хората, които приканвали видно почерпения циганин да прави номера, били полицаи.

Относно разпространения клип Колев заяви, че видеото наистина е направено в сградата на участъка. Той обаче отрече да е информиран за подобен случай. Началникът на управлението заяви и че подобно поведение не трябва да се допуска. Колев разясни, че мъжът на видеото е криминално проявен, добре известен на МВР. Към момента той се намира в затвор в София.