Жители на квартал "Изток" в Ихтиман нападнаха група полицаи, за да попречат на униформените да заловят нарушител.

Инцидентът е станал вчера, 6 януари, съобщи Областната дирекция на МВР в София. Изяснено е, че полицаи, които се движели с автопатрул, опитали да спрат автомобил с марка "Мерцедес", които криволичел по пътното платно на улица в града. Водачът не се подчинил на разпорежданията на полицаите. Водачът демонстративно ускорил и продължил да се движи в посока квартал "Изток".

250 цигани се биха в Ихтиман

250 цигани се биха в Ихтиман

След бурния скандал роднините се въоръжили с брадви и дървета

Полицаите започнали преследване. Като настигнали нарушителя, те подали отново сигнал водачът да отбие, но той отново не се подчинил и даже ударил служебния полицейски автомобил, смачквайки напълно цялата лява страна на колата. След това водачът пак продължил по пътя си.

В преследването се включили и допълнителни екипи на полицията. Те установили, че автомобилът се намира пред частен адрес. Когато понечили да предприемат действия по задържането на нарушителя, жители на квартала се събрали и обградили полицаите в опит да ги възпрепятстват да изпълнят служебните си задължения.
Хора от тълпата започнали да нанасят удари спрямо органите на реда, повредили и служебните им униформи. Вследствие на това полицаите получили леки наранявания в областта на лицето. Междувременно 23-годишният водач на колата избягал и се укрил.

Полицаите успели да задържат трима за възпрепятстването на служебните им задължения - двама мъже и една жена. Те са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, разследването продължава.

Прокуратурата обвини двама за побой на полицаи и друг мъж в Златарица

Прокуратурата обвини двама за побой на полицаи и друг мъж в Златарица

Обвиненията са и за хулиганство