Прокуратурата обвини двама мъже за хулиганство и съпротива на полицаи в центъра на Златарица. Мъжете са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

М. К. е обвинен, че на 6 февруари около 22,00 часа в Златарица на площад "Първи Май"  е удрял полицаи и му е нанесъл телесна повреда.

Освен това мъжът извършил непристойни действия, с които грубо нарушил обществения ред. Действията му изразявали явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост според прокуратурата. Мъжът счупил и изтръгнал странично огледало на лек автомобил, удрял с него предното стъкло, опитал се да преобърне автомобила с ръце, псувал и се заканвал на жена и на служители на МВР Елена. М. К. хвърлял и стъклени бутилки по пътното платно. Повдигнато му е обвинение и за това, че причинил чрез нанасяне на удари с ръка на инспектора в РУ на МВР Елена, при изпълнение на службата му, телесна повреда.

Полицай е в болница, ударен от мъж при арест

Полицай е в болница, ударен от мъж при арест

Арестуваха четирима мъже, били полицаи в Златарица

Другият мъж - Н.Н. е обвинен, че в същата вечер в Златарица на площад "Първи Май пребил мъж от същия град и провокативно отказвал да предостави на органите на МВР Елена документи за самоличност и да изпълни техните разпореждания да преустанови побоя

Прокуратурата ще внесе в съда искания за вземана на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Разследването по случая продължава.