В резултат на продължително разследване криминалисти на СДВР разкриха и задържаха извършители на въоръжен грабеж, съобщават от МВР.

Оперативно-издирвателните действия започнали, след като на 10 октомври миналата година в полицията бил получен сигнал за извършен въоръжен грабеж в жилище в кв. "Кръстова вада". По първоначалните информация късно вечерта четирима непознати, единият от които бил въоръжен с пистолет, нахлули в жилището, вързали млад мъж със "свински опашки", взели от дома голяма сума пари, преносим и настолен компютри и 2 мобилни телефона, след което изчезнали в неизвестна посока.

Двама са задържани кражба на 7 хил. лв. от пункт за застраховки в Плевен

Двама са задържани кражба на 7 хил. лв. от пункт за застраховки в Плевен

Намерена е по-голямата част от откраднатите пари

След извършен оглед на местопрестъплението и продължително разследване, на 28 април тази година, криминалистите установили и задържали извършителите - мъже на 20, 25 и двама на 22 години. Били извършени множество процесуално-следствени действия, като от различни адреси в София, обитавани от заподозрените, били иззети множество вещи и предмети, свързани със случая и с други престъпления. При разследването било установено, че фактически извършители на грабежа са двамата 22-годишни мъже, а другите двама са разпитани като свидетели.

Всички събрани материали по досъдебното производство са докладвани в Софийска градска прокуратура, извършителите са привлечени като обвиняеми и са им наложени мерки за неотклонение "задържане под стража".