Осъдиха мъж на 7 месеца затвор заради побой над кучето на негов приятел.

Осъденият А. Караминков знаел, че неговият приятел Д. има куче, за което се грижи. След като Д. му разказал, че животното го ухапало по крака и дясната ръка, Караминков решил да откара животното далеч от дома на стопанина си и да го пребие.

Побоят бил извършен на 4 юли 2017 г. в ж.к. "Връбница 1" в София. Осъденият завързал устата на кучето с хартиено тиксо, сложил го в сезалов чувал на земята, след което го удрял с алуминиев профил и стоварил голям камък върху главата му.

От нанесените удари кучето получило тежка фрактура в областта на черепа, оток и кръвонасядания в областта на главата и назалните кости, кръвоизливи в двете очи и двете ноздри, както и трайно увреждане на дясното око и орбиталните кости. Това наложило отстраняване на очната ябълка.

Обвиняват мъж за жесток побой над куче

Обвиняват мъж за жесток побой над куче

Кучето е с тежка фрактура на черепа

След побоя обвиняемият преместил завързаното с тиксо куче заедно с чувала навътре в тревните площи между блок 509 и гробищен парк "Бакърена фабрика", и го изоставил там, след което се отдалечил от местопрестъплението.

Свидетел на случилото се позвънил на спешния телефон 112.

На 17 юли 2018 г. срещу Караминков беше повдигнато обвинение за проявена жестокост към домашното куче.

В хода на съдебното производство е постигнато споразумение, според което на мъжа е наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от 7 месеца, изпълнението на което е отложено за три години.