Окръжния съд в Разград призна за виновен 37-годишния Али А, който на 8 декември 2021 г. в дома си в Завет, нанасяйки три удара с нож, умишлено умъртвил 65-годишния си баща. За престъплението съдът наложи наказание 8 години затвор при "строг" режим. Осъденият ще трябва да заплати и направените във фазата на досъдебното производство разноски в размер на 2857, 28 лв.

Според свидетелски показания, жертвата бил конфликтна личност, често злоупотребявал с алкохол, имал грубо и непристойно поведение спрямо близките си. Във фаталната вечер и бащата, и синът били пили. По-възрастният мъж отново започнал да обижда по-младия, вербалната агресия прераснала във физическа разпра - бащата пръв нападнал сина си. От събраните в хода на делото доказателства е установено, че от мобилния си телефон, Али на два пъти е подавал сигнал на тел.112. Първият път веднага след като баща му нанесъл прорезна рана на ръката с джобно ножче, а вторият - след като подсъдимият намушкал родителя си. На място полицейски служители установили, че бащата е в безпомощно състояние. Минути по-късно той починал от остра кръвозагуба в повиканата линейка.

Оставиха в ареста мъжа, убил баща си при пиянски скандал

Оставиха в ареста мъжа, убил баща си при пиянски скандал

Решението на съда подлежи на обжалване

Присъдата е произнесена в деня на разпоредителното заседание, след като защитата на подсъдимия поиска делото да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, се уточнява в съобщението. Съдебният акт подлежи на въззивна проверка пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок.