9-годишен е предизвикал пожара в боровата гора в землището на село Кьосево, разкриха криминалисти от РУ на МВР-Кърджали.

Малолетният купил кибрит и бутилка безалкохолна напитка от селския магазин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Докато се връщал към дома си, палил клечки и ги хвърлял. Така пламнали сухи треви и огънят бързо обхвана около 500 декара тревна площ и горска постеля.

В пожара на 21 август бяха унищожени 6 декара черен бор и акация. При извършения оглед криминалистите са открили бутилката с безалкохолна напитка, която малолетният оставил в близост до огнището на пожара.

Момчето разказало, че след като се запалили тревите, се уплашило и избягало. Още 6 пожара са потушавали огнеборци от областта през последните два дни, като 5 от произшествията са били предизвикани от небрежност.

15 кв. м от покривна конструкция на навес в село Лясково, дърва за огрев, дърводелска машина са изгорели в пожар вчера. Сигналът е подаден в 9,17 часа, трима огнеборци от участъка в Черноочене са потушили огъня, преди да се прехвърли върху къща.

Причината за произшествието са пренебрегнати мерки за безопасност при извършване на заваръчна дейност от собственика.

Отново поради небрежност са били запалени сухи треви на ул."Юмер Лютви" в Кърджали, треви и храсти в землищата на селата Солище, Сипей, Добромирци. 13 пожарникари са ликвидирали произшествията, преди да бъдат нанесени щети.