Катастрофа с пострадали между автобус и товарен автомобил е станала на пътя Русе - Бяла, съобщи Нова телевизия.

Сигнал за инцидента е подаден около 12:20 часа днес. По първоначални данни между селата Волово и Борово автобусът е закачил камион и се е стигнало до сблъсък. Автобусът е с румънска регистрация. 

Участъкът до разклона за с. Борово беше затворен и се наложи трафикът да се пренасочва по обходен маршрут през Обретеник-Ценово-гара Бяла и обратно.

В автобуса са пътували гръцки туристи в посока Бяла.

Пътниците са извозени с три линейки на Спешна помощ до болница в Русе. На двамата шофьори са направени тестове за алкохол и наркотици, които са отрицателни. 

Автобус причини верижна катастрофа със 7 автомобила в Бургас

Автобус причини верижна катастрофа със 7 автомобила в Бургас

Пострадали са двама водачи

Повече информация за инцидента беше оповестена впоследствие от областната дирекция на МВР в Русе. Сигнал за катастрофата е постъпил чрез спешния телефоон 112. На място са изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Пострадали са шофьорът на автобуса и пътници. 10 души са отведени в русенска болница, а други са прегледани на място.

Според първоначалните данни румънският автобус, управляван от водач на 36 години, движейки се в посока град Бяла, на ляв завой се удря странично с пътуващ към Русе турски товарен автомобил "Ивеко", шофиран от 50-годишен мъж. След сблъсъка автобусът е излязъл от пътя.

Предстои да бъдат изяснени причините и обстоятелствата, довели до катастрофата. На местопроизшествието е извършен оглед от полицията.

По-късно БНР информира, че са пострадали двама румънски и осем гръцки граждани - четири жени и шестима мъже на възраст от 18 до 63 години. Една жена е хоспитализирана с черепно-мозъчна травма и е претърпяла операция. Останалите деветима души са с различни травми и порезни рани, като те не са останали за болнично лечение.