Още не съм чел интервюто и не мога да коментирам без да съм запознат подробно.

Това заяви пред news.bg Явор Нотев, адвокат на Максим Стависки, помолен за мнение за казаното от председателя на фондация Развитие Александър Александров в интервю за вестник „Стандарт".

След като бе запознат с твърденията му, адвокатът заяви, че в действителност Стависки изобщо не е отказвал да участва в програмата, защото тя просто е била негова идея.

Идеята за организиране на такъв тип шоу с благотворителна цел е на Албена и Максим, подчерта Нотев. Едва след това те са потърсили подкрепа за неговото реализиране.

Според него такава е оказала и фондация „Развитие 21". Проблемът, по думите на Нотев, се поражда от факта, че необходимата сума за реализирането на подобен проект е много по-голяма от посочените 50 000 лв. Дори не става въпрос за левове, а за долари, подчерта той.

Според него, ако една такава програма стане факт, приходите от нея в никакъв случай няма да бъдат рентабилни.

Нотев беше категоричен, че разходите за създаването на програмата  ще бъдат много повече от евентуалните приходи  за благотворителност от нея.

По мнение на адвоката, дори с идеята, че участниците, които биха били част от програмата не получат хонорари, сумата 50 000 е крайно недостатъчна за наемането на зала, за заплащането на пътните разходи на фигуристите и други необходими плащания.

Просто преценихме, че няма смисъл плануваният проект да се реализира, заяви той и още един подчерта, че няма отказ от страна на Стависки да участва в готвеното шоу. Бихме вложили например 150 000, а ще съберем 50 000, посочи той.

Също така адвокат Нотев добави, че евентуалните средства от инициативата не са били планувани само за лечението на Мануела Горсова, а и за други млади хора, пострадали в катастрофи и намиращи се в състояние на кома.

Що се отнася до дата по делото срещу Максим Стависки (припомняме, фигуристът обжалва както наложената му вече ефективна  присъда, така и размера на исковете),  Нотев посочи, че все още няма конкретен ден за съдебно заседание.