Адвокатът на подсъдимата акушерка Емилия Ковачева поиска отвод на прокурора по делото - Николай Христов. 

Година след случая, при който акушерката едва не уби малката Никол, делото все още не може да тръгне. До момента процесът е отлаган няколко пъти по искане на защитата.

Днес адвокат Янев упрекна прокурора, тъй като разследването било "тенденциозно" и се работело единствено в насока да се докаже вината на Ковачева. Изтеклите записи пък довели до обществено напрежение срещу Ковачева.

Наложи се няколко пъти съдът да прекъсва защитата и да го приканва да изложи конкретни доводи срещу участието на прокурора в процеса. Според съда Янев прави целенасочен опит да протака делото.

Магистратите не уважиха искането на адвоката за отвод на прокурора, което означава, че процесът най-после може да тръгне. Очаква се изслушване на съдебно-психиатрична експертиза – дали Ковачева е в състояние да участва в делото, както и разпит на нейни колеги от болницата.

"Аз съм защитник и имам право да говоря", заяви пред медиите адвокат Янев, видимо изнервен, че не можел да изложи оплакванията си.

Прокурор Николай Христов пък коментира, че не би се учудил, ако адвокатът поиска отвода и на съда, и на някое от вещите лица.

На делото беше прочетен целия обвинителен акт, което не е честа практика.

Очаква се изслушването на съдебно-психиатрична експертиза на Ковачева. Съдът даде ход на делото. Ще бъдат разпитани и служители от болницата, където Ковачева е работила.