Фотограф преследва жени в София и ги снима против тяхната воля, съобщи bTV. Това продължавало вече цели две години. В последно време мъжът ставал все по-агресивен и налитал на бой.

Мъжът избирал оживени места в столицата, в близост до автобусни спирки и площади. Той си избирал жени, които да снима, а при отказ от страна на жените, той ги нападал в удари.

Броят на нападнатите жени не е ясен, защото фотографът често сменял позициите си. Към момента са ясно отделни случаи, оповестени в социалните мрежи.

По думите на една от жертвите на агресивния фотограф той се изпречил пред нея и започнал да я снима. Когато жената потърсила обяснение от мъжа, той замълчал. Когато тя поискала снимката да бъде изтрита мъжът ѝ налетял на бой и я ударил. "При което аз се уплаших и реших да избягам", обясни една от жертвите. Тя добави и че е срещата фотографа да тормози и други жени, при което се притекла на помощ. "Мъжете наоколо останаха напълно безучастни. Аз бях единствената, която се притече на помощ. Отнесох един лакът в лицето".

Жертвите на агресивния фотограф се страхуват главно за безопасността си, защото не са ясно мотивите на фотографа.

Напомняме, снимките на физически лица, притежаващи специфични физически и физиологически признаци, са вид лични данни, защото предоставят необходимата информация за идентифицирането на дадено лице. Следва такава информация да бъде защитена по българското законодателство - Закона за защита на личните данни.

Мъжът е висок около 1.75 см. Той е слаб и има атлетична фигура. Мъжът е с тъмна коса набола брада.

Сигнали за подобни случаи били подавани в полицията в района на 134 СОУ преди 2 години. Тогава ученички се оплаквали от мъж, който ги снима против тяхната воля. Полицията задържа млад мъж, а разследващите полицаи иззели камерата и лаптопа му, но откритите фотографии не били порнографски, заради което мъжът бил пуснат. От тогава такива сигнали в МВР не са постъпвали. В същото време нападенията на агресивния фотограф зачестяват.