От началото на предизборната кампания в Монтанско се правят проверки, на адреси по сигнали, за закупуване на гласове. При акцията, проведена вчера в квартал "Раковица" в Берковица, полицията е арестувала баща и син, съобщават от Областната дирекция на МВР в Монтана. Акцията на полицията е за противодействие на битовата престъпност и купения вот.

В жилището на бащата, полицията е открила тетрадка с над 10 страници списъци с имена на хора и отбелязани парични суми срещу всяко име. При обиск в дома на синът му е намерен също тефтер с имена на хора и парични суми срещу тях.

Семейството притежава търговски обект, който също е проверен от органите на реда. В помещението са намерени множество стоки, предимно дрехи, представляващи имитация с логото на известни марки "ADIDAS", "NIKE", "PUMA". Търговците нямат разрешение или договор за ползването на изделия с логата на цитираните по-горе марки. Дрехите са разнообразни - спортни екипи, ежедневни дрехи и др.

Намерена е и е иззета акцизна стока без бандерол, представляваща течност с мирис на алкохол. На задържаните е повдигнато обвинение за купуването на гласове. Това е престъпление срещу политическите права на гражданите по чл. 167 от НК.

Акция срещу купуването на гласове в Ботевград и Плевенско
Обновена

Акция срещу купуването на гласове в Ботевград и Плевенско

Извършват се обиски

В региона са задържани още четирима души, образувани са девет досъдебни производства, а в шест от случаите, в различни домове са открити тефтери със списъци с имена на хора и с отбелязани парични суми срещу всяко име, съобщиха от От ОД на МВР - Монтана.

От полицията уверяват, че ще продължат с проверките до изборния ден, за да се осигури честен вот в региона.