Делото срещу Алексей Петров ще продължи утре, а не днес.

За днес беше с предварително насрочена дата и час 13.30, но се оказва, че делото е отложено за утре.

Причината е един и същ съдебен заседател по две дела – това срещу Алексей Петров и делото срещу Златко Баретата, което започна да тече по-рано през днешния ден.

На практика един и същ съдебен заседател не може да бъде паралелно в две зали по две дела, заради което се е наложило заседанието по делото срещу Алексей Петров да бъде отложено за утре.

Отлагането по случайност или не съвпада с вчерашния инцидент на столичния булевард „Черни връх”, където охранител рани двама мъже с огнестрелно оръжие. Първоначално се говореше, че инцидентът е с участието на гардове на Алексей Петров – информация, която по-късно от СДВР опровергаха.

Припомняме, първото заседание в Спецсъда по делото „Октопод” беше в края на септември месец след като бе разпределено там след уволнението на съдия Румяна Ченалова.

А по време на предишното заседание двама от ключовите свидетел в процеса претърпяха инциденти, а малко преди това Алкесей Петров оцеля при покушение срещу себе си.

Обвиненията срещу бившата барета са за ръководител на организирана престъпна група, която е упражнявала рекет и изнудвания.