Застрахователното дружество на Алексей Петров „Спартак" дало 55 000 долара на покойния основен свидетел по делото „Октопод" - бизнесмена Георги Цветанов. Това заяви по време на заседанието по делото "Октопод" свидетелката Екатерина Ножарова.

Припомняме, че Цветанов загина при катастрофа на АМ "Тракия" през ноември 2015 г. Той е бил шеф на плевенския клон на Първа частна банка. След фалита й е бил разследван, а по-късно започнал собствен бизнес - търгувал със захар.

Ножарова лично дала на Цветанов парите по нареждане на Алексей Петров, който бил член на Съвета на директорите. Не знаела обаче за какво е петцифрената сума. „Аз поддържах касата на дружеството", подчерта свидетелката, която е работила за Алексей Петров в периода 1996-1998 година.

По думите й, застрахователното дружество тогава основно се е разплащало в долари и марки. Постъпленията в касата идвали основно от застраховки.

Ножарова заяви, че е дала парите на Цветанов през януари 1997 година. Помнела точния месец, тъй като е период, в който имало много работа покрай „Гражданската отговорност”. В този период постъпвали много средства.

Настана обърквация около въпроса изготвяла ли е Ножарова разписка за предадената сума или не. Тъй като е разпитвана доста пъти, свидетелката се пообърка в различните си отговори. В крайна сметка днес посочи, че е изготвила разписка за въпросните 55 000 долара.

Алексей Петров и бившата му служителка не се поздравиха на излизане от залата.